Thema's

Verandering hangt in de lucht. Overal tonen doeners dat het anders kan. Met een klein gebaar, vol lef en levenslust. 

Want hier begint de vooruitgang. Hier bouwen we samen aan een bruisend België waar mensen voor elkaar zorgen. Hier is het fijn wonen, met aangename straten en verfrissend groen. Hier wordt je stem gehoord en krijgt iedereen een eerlijke kans.

Kempen

De Kempen, daar woon ik graag. Het is er prachtig wonen, overal dichtbij groen. 

Meer en stiptere treinverbindingen, maar ook een platform voor auto-en fietsdelen en meer fietsinfrastructuur maken de Kempen bereikbaarder. Als we de verschillende natuurgebieden in de Kempen verbinden, krijgen we één prachtig regionaal park. We moeten de open ruimte in de Kempen blijven beschermen. 

Lees Meer ›

Beter openbaar vervoer

Stipte, aangename en goedkope treinen, daarmee zouden we meer mensen kunnen overtuigen om hun auto aan de kant te laten staan. 

Beloon de pendelaar door treinen terug comfortabel te maken. Voldoende zitplaatsen voor iedereen, een stiltecoupé voor wie wil werken op de trein en een beter onderhoud. Zo maken we de trein opnieuw aantrekkelijk. Mensen zijn het wachten beu. De stiptheid van de treinen moet echt beter. We moeten blijven investeren...

Lees Meer ›

Veiliger verkeer

Iedere dag worden we opgeschrikt door slachtoffers in het verkeer. Daarom zetten we alles op alles voor veiligere wegen.

De invoering van het rijbewijs met punten. We gaan voor een nultolerantie van alcohol achter het stuur. We verhogen de pakkans door meer controles en verlagen de wettelijke drempel. Alcohol drinken en rijden gaan niet samen. Meer snelheidscontroles zijn nodig om de mentaliteit echt te veranderen.

Lees Meer ›